Επιστημονική εκδήλωση - Σ.ο.Φ.ΛΑ - Pharmasquare 8/10/2019


Στο πλαίσιο Εκπαίδευσης των Φαρμακοποιών του Σ.ο.Φ.ΛΑ, διοργανώθηκε επιστημονική εκδήλωση σε συνεργασία με την Pharmasquare. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν "Τα συμπληρώματα διατροφής και ο ρόλος τους στην σύγχρονη καθημερινότητα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας & φύλου" με ομιλητές τους Πραττής Νικόλαος - Ειδικός Καρδιολόγος, Οικονόμου Κωνσταντίνος - Γαστρεντερολόγος, Κουφάκης Θεοχάρης - Ειδικός Παθολόγος.
Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο 1/10/2019


Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σο.Φ.Λ.Α ΣΥΝ.ΠΕ πραγματοποίησε Ανοιχτό, για όλους τους φαρμακοποιούς, Διοικητικό Συμβούλιο στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE LARISSA στις 1 Οκτωβρίου 2019. Το Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο έχει σκοπό να μπορούν οι συνάδελφοι και η Διοίκηση να εκφραστούν δημόσια. Εξάλλου, ο καθαρός λόγος ήτανε πάντα η δύναμη για το Συνεταιρισμό.
Επιμορφωτικό σεμινάριο - Σ.ο.Φ.ΛΑ - Health Aid 19/9/2019


Μέσα στο πλαίσιο εκπαίδευσης των φαρμακοποιών του Συνεταιρισμού μας, Σ.ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ. ΠΕ. ,διοργανώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την Health aid. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 19/9/2019, με εισηγητή τον κ. Γιάννη Παπαγεωργίου, Φαρμακοποιό και Επιστημονικό Συνεργάτη της Health aid και με θέμα “ ΤΑ Ω ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ”.
60’ Θέμα υγείας - Συνέντευξη κ. Καφανέλη Πέτρου 21/3/2019


Στην εκπομπή 60’ θέμα υγείας προσκλήθηκε ο κ. Καφανέλης Πέτρος, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά , να μιλήσει για τα θέματα που μας απασχολούν στο χώρο του φαρμάκου.
Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας 15&16/3/2019


Στο πρώτο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας παραβρέθηκε και μίλησε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού μας κ. Καφανέλης Πέτρος
Παρουσίαση Aberon 11/4/2019


Στο σημερινό περιβάλλον διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αποθήκη αποτελεί ένα κρίκο με απαιτήσεις πολύ περισσότερες από εκείνες ενός αποθηκευτικού χώρου. Η επιτυχία μιας εταιρείας, βασίζεται σήμερα κατά ένα μεγάλο μέρος στην έγκαιρη και χωρίς λάθη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών, απαίτηση που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από τις εταιρείες που στηρίζονται σε συμβατικά συστήματα διαχείρισης αποθηκών και σε χειρόγραφες διαδικασίες.

Για τον λόγο αυτό η Σ.Ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ.Π.Ε αποφάσισε να προβεί στην εγκατάσταση του Aberon WMS το 2014. Τα πλεονεκτήματα αυτής της κίνησης είναι : Ο εκμηδενισμός λαθών Η ταχύτητα εκτέλεσης μεγάλης παραγγελίας (πριν την εγκατάσταση aberon 2 ώρες / μετά την εγκατάσταση 10 – 15 λεπτά) Η ταυτόχρονη εκτέλεση γρήγορης – μικρής παραγγελίας & μεγάλης παραγγελίας Η αύξηση του τζίρου με τη χρήση aberon Ο εύκολος τρόπος ελέγχου του αποθέματος, σε κάθε ράφι και σε κάθε είδος, από τη Διοίκηση. Για την εγκατάστασή του Aberon WMS αλλά κυρίως για την σωστή και αποτελεσματική του χρήση η “Optimum” ,δημιουργός του Aberon WMS, προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Σ.Ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ.Π.Ε , κ. Καφανέλη Πέτρο να μιλήσει για τον συνεταιρισμό μας με θέμα “ Χτίζοντας γερά θεμέλια στον κόσμο της τεχνολογίας: Πρωτοπόρες εφαρμογές Aberon “.
Επιστημονική εκδήλωση - Σ.ο.Φ.ΛΑ – ControlBios 17/10/2019


Στο πλαίσιο Εκπαίδευσης των Φαρμακοποιών του Σ.ο.Φ.ΛΑ, διοργανώθηκε επιστημονική εκδήλωση σε συνεργασία με την ControlBios, στις 17/10/2019 στο Imperial Hotel.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Σακχαρώδης διαβήτης: από το Α έως το Ω» με κεντρικό ομιλητή τον έγκριτο Παθολόγο-Διαβητολόγο-Ηπατολόγο Κο Παπαντωνίου Στέφανο, Διευθυντή στην Α’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.
Γενική Συνέλευση 2017


Στις 08 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας, Σ.ο.Φ.ΛΑ. ΣΥΝ.ΠΕ., με μεγάλη συμμετοχή των μελών, στο ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL. Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας είναι τα ακόλουθα. Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν:

 • Καφανέλης Πέτρος, Πρόεδρος Δ.Σ.
 • Δασταμάνης Δημήτριος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
 • Μητσογιάννη Δήμητρα, Γραμματέας Δ.Σ.
 • Σιούλας Ιωάννης, Ταμίας Δ.Σ.
 • Τάσιος Αχιλλέας, Μέλος Δ.Σ.
Για το Εποπτικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν:
 • Σταυράκης Πέτρος, Προϊστάμενος Ε.Σ.
 • Πατσαλιά Παρασκευή, Αναπληρώτρια Προϊστάμενος Ε.Σ.
 • Τσιμπιρίδης Μιχαήλ, Μέλος Ε.Σ.
Επίσκεψη Erasmus+ από Πολωνία 9/10/2019 και 29/10/2019


Μέσω του προγράμματος Erasmus+, είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτούν και να ξεναγήσουμε στον Συνεταιρισμό μας δύο τμήματα παιδιών από τεχνικά σχολεία της Πολωνίας με ειδικότητα στα Logistics. Το ένα σχολείο είναι από την πόλη Pabianice και το άλλο από την Κρακοβία (Kraków).

Κατά την επίσκεψή τους, πέρασαν από όλα τα τμήματα της επιχείρησης και παρακολούθησαν βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραλαβής, ετοιμασίας και αποστολής των φαρμάκων. Για να κατανοήσουν πλήρως τη λειτουργία του Συνεταιρισμού αλλά και τη σημασία της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας στις σύγχρονες επιχειρήσεις, τους δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν στην πράξη το Aberon για την ετοιμασία παραγγελιών.
Άρθρο του κ. Καφανέλη Πέτρου στο περιοδικό “Supply Chain & Logistics” 11/2019

Επιστημονική εκδήλωση - Σ.ο.Φ.ΛΑ – Glaxo Smith Kline 30/01/2020


Στο πλαίσιο Εκπαίδευσης των Φαρμακοποιών του Σ.ο.Φ.ΛΑ, διοργανώθηκε επιστημονική εκδήλωση σε συνεργασία με την Glaxo Smith Kline, στις 30/01/2020 στο bar-restaurant Φρούριο.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Βασικές γνώσεις για τα εμβόλια και ο εμβολιασμός στο φαρμακείο» και εισηγήτρια ήταν η κα Γκαλάπη Φωτεινή, Ειδική Παθολόγος και Medical Advisor του τμήματος εμβολίων της Glaxo Smith Kline.
Γενική Συνέλευση 2018


Ανοιχτό Δ.Σ πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης 21/06/2018 ο Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός ΣΟΦΛΑ. Στο Δ.Σ παραβρέθηκε και μίλησε ο κ. Πάνος Καπώνης, Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών Ελλάδος. Ειδικότερα κ. Καπώνης τόνισε την ανάγκη της εξέλιξης των φαρμακευτικών συνεταιρισμών την νέα εποχή με την παράλληλη διαμόρφωση ενός συνεταιριστικού νόμου που σήμερα δεν υπάρχει. Όπως τόνισε ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας με τους συνεταιρισμούς οι φαρμακοποιοί πρόσφεραν καλύτερες τιμές και υπηρεσίες στο ασθενή. «Τώρα χρειάζεται εκσυγχρονισμός των συνεταιρισμών και συμπράξεις. Από την άλλη υπάρχει ανάγκη να πάμε σε συσπείρωση των φαρμακοποιών στους συνεταιρισμούς»σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα παρότρυνε του συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας να συμπράξουν κάνοντας έναν ενιαίο πολύ μεγάλο συνεταιρισμό που θα είναι ίσως ο τρίτος μεγαλύτερος της χώρας. Ο Πρόεδρος του ΣΟΦΛΑ κ. Πέτρος Καφανέλης αναφέρθηκε και αυτός στις συμπράξεις που πρέπει να κάνουν οι συνεταιρισμοί της Θεσσαλίας κάτι που και ο ίδιος προσπαθεί να τρέξει εδώ και καιρό. Μάλιστα αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση με φαρμακευτικούς συλλόγους από τη υπόλοιπη Θεσσαλία και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Δωρεά στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας


Στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες, Υποστηρίζουμε την πόλη μας!
Σε αυτό το πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης ο Σ.ο.Φ.ΛΑ και το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού βοήθησε, σε ένα βαθμό, να χτιστεί αυτό το "Αφιλόξενο τείχος για τον πιθανό εισβολέα" στο γηροκομείο Λάρισας.

διαβάστε το ΕΔΩ

Επετειακή Εκδήλωση 70 Χρόνια ΣΟΦΛΑ

Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο Divani Palace, από τις 10.30 το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι τις 8 το βράδυ, οπότε και θα πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση.


Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για την αειφόρο ανάπτυξη ως ευκαιρία για το φαρμακείο, τη φροντίδα της ακμής στο φαρμακείο, την ομοιοπαθητική, την προστασία του πληθυσμού με τον εμβολιασμό, την κνίδωση ενηλίκων και παιδιών, τους διατροφικούς – ορμονικούς και φαρμακευτικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού και τη φαρμακοκαλλυντική αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης: – 10:30-11:00 : Έναρξη εκδήλωσης από τον πρόεδρο του Σ.Ο.Φ.ΛΑ Καφανέλη Πέτρο. Βράβευση πρώην μελών Δ.Σ. και Ε.Σ. Προεδρείο: Πούλιου Ελίνα-Σουφλιά Ελένη/φαρμακοποιοί. – 11:00-12:00 : Η αειφόρος ανάπτυξη ως ευκαιρία για το φαρμακείο. Oμιλητής: Γιακουμάκης Τόλης/επιστημονικός διευθυντής L’oreal cosmetique active.Eταιρία: L’OREAL HELLAS. Προεδρείο: Πούλιου Ελίνα-Σουφλία Ελένη/φαρμακοποιοί – 12:00-12:50: H φροντίδα της ακμής στο φαρμακείο. Oμιλητής: Λέχου Ράνια/φαρμακοποιός-διευθύντρια εκπαίδευσης. Pierre-Fabre Hellas, εταιρία: PIERRE – FABRE HELLAS. Προεδρείο: Πούλιου Ελίνα-Σουφλιά Ελένη/φαρμακοποιοί. – 12:50-13:00: Διάλειμμα – 13:00-13:30: Ομοιοπαθητική από την αρχή ή στο παρά πέντε. Oμιλητής: Aγκαρίτσι Ρωξάνη/Μ.D. MSC γαστρεντερολόγος/ομοιοπαθητικός. Προεδρείο: Χολέβας Δημήτριος – Παπαλεξίου Χρυσόστομος/φαρμακοποιοί. – 13:30-14:00: Η προστασία του πληθυσμού με τον εμβολιασμό, η ευθύνη του γιατρού και του φαρμακοποιού στον 21o αιώνα. Oμιλητής: Καλούσης Ιωάννης/πνευμονολόγος – φυματιολόγος. Προεδρείο: Χολέβας Δημήτριος -Παπαλεξίου Χρυσόστομος/φαρμακοποιοί. – 14:00-17:00: Διάλειμμα. – 17:00-17:45: Ε-care plus: ένα σύγχρονο λογισμικό που ενισχύει την ανάπτυξη του φαρμακείου σας. (Απευθύνεται σε φαρμακοποιούς). Oμιλητής: Χαριτόπουλος Νίκος/φαρμακοποιός – Μελαχρινός. Χαράλαμπος/μηχανικός πληροφορικής. Προεδρείο: Γεροκώστα Ευαγγελία – Τσολάκη Ασπασία/φαρμακοποιοί. – 17:45-18:15: «Κνίδωση ενηλίκων και παίδων – Ομοιότητες, διαφορές και θεραπεία. Ομιλητής: Πούλιος Γεώργιος/ειδικός αλλεργιολόγος Ενηλίκων/Παίδων, προεδρείο: Γεροκώστα Ευαγγελία-Τσολάκη Ασπασία/φαρμακοποιοί – 18:15-18:30: Διάλειμμα. – 18:30-19:00: Διατροφικοί -Ορμονικοί και φαρμακευτικοί παράγοντες που σχετίζονται με τον καρκίνο του Μαστού. Oμιλητής: Σοϊλεμέζη Ελισάβετ/ειδικός ακτινοδιαγνώστης- (Μέλος Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρίας). Προεδρείο: Τάσιος Αχιλλέας- Κόσσυβα Νικολέττα /φαρμακοποιοί. – 19:00-19:30: Φαρμακοκαλλυντική αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος. Oμιλητής: Φωτιάδου Χριστίνα/δερματολόγος – αφροδισιολόγος. Προεδρείο: Τάσιος Αχιλλέας – Κόσσυβα Νικολέττα/φαρμακοποιοί. – 19:30-20:00: Διάλειμμα – 20:00: Xαιρετισμοί Επισήμων. Κεντρική ομιλία: Καφανέλης Πέτρος Πρόεδρος Δ.Σ. του Σ.Ο.Φ.ΛΑ.. Προεδρείο: Μυλωνάς Αθανάσιος-Πατσαλιά Παρασκευή – 11:00-14:00: Παράλληλα με τις πρωινές ομιλίες στην αίθουσα Αριστοτέλης υπήρξε και παιδικό πάρτυ. (Χορηγός πάρτυ: Pharmasept)

                    Γενική Συνέλευση  2016 

Γενική Συνέλευση  του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας (ΣoΦΛΑ) πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο Ιμπίριαλ.

«Ο ΣoΦΛΑ, παρά τις αντίξοες συνθήκες, έκλεισε το 2015 με αύξηση του τζίρου του, σε σχέση με το 2014» υπογράμμισε στη larissanet ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ο κ. Πέτρος Καφανέλης και αναφέρθηκε και στις ενδείξεις του πρώτου τριμήνου του 2016, από τις οποίες επίσης προκύπτει σημαντική άνοδος του κύκλου εργασιών, σε σχέση με τις περασμένες χρονιές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού έκανε ιδιαίτερη μνεία «στην επένδυση που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στην εκπαίδευση του προσωπικού». Μάλιστα, τονίζει πως αυτή η επένδυση σε νέες τεχνολογίες ήδη έχει ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ και αυτή η τακτική θα συνεχιστεί και μέσα στο 2016.

«Η άνοδος που παρατηρείται σε όλα τα στοιχεία οδηγούν τον ΣοΦΛΑ στην πρωτοπορία και αυτό προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία» δηλώνει ο κ. Καφανέλης.

Η αντιπροσωπεία του Σο.Φ.ΛΑ. στη Ρώμη .

Επιστημονική εκδήλωση - Σ.ο.Φ.ΛΑ - Pharmasquare 8/10/2019


Στο πλαίσιο Εκπαίδευσης των Φαρμακοποιών του Σ.ο.Φ.ΛΑ, διοργανώθηκε επιστημονική εκδήλωση σε συνεργασία με την Pharmasquare. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν "Τα συμπληρώματα διατροφής και ο ρόλος τους στην σύγχρονη καθημερινότητα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας & φύλου" με ομιλητές τους Πραττής Νικόλαος - Ειδικός Καρδιολόγος, Οικονόμου Κωνσταντίνος - Γαστρεντερολόγος, Κουφάκης Θεοχάρης - Ειδικός Παθολόγος.
Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο 1/10/2019


Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σο.Φ.Λ.Α ΣΥΝ.ΠΕ πραγματοποίησε Ανοιχτό, για όλους τους φαρμακοποιούς, Διοικητικό Συμβούλιο στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE LARISSA στις 1 Οκτωβρίου 2019. Το Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο έχει σκοπό να μπορούν οι συνάδελφοι και η Διοίκηση να εκφραστούν δημόσια. Εξάλλου, ο καθαρός λόγος ήτανε πάντα η δύναμη για το Συνεταιρισμό.
Επιμορφωτικό σεμινάριο - Σ.ο.Φ.ΛΑ - Health Aid 19/9/2019


Μέσα στο πλαίσιο εκπαίδευσης των φαρμακοποιών του Συνεταιρισμού μας, Σ.ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ. ΠΕ. ,διοργανώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την Health aid. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 19/9/2019, με εισηγητή τον κ. Γιάννη Παπαγεωργίου, Φαρμακοποιό και Επιστημονικό Συνεργάτη της Health aid και με θέμα “ ΤΑ Ω ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ”.
60’ Θέμα υγείας - Συνέντευξη κ. Καφανέλη Πέτρου 21/3/2019


Στην εκπομπή 60’ θέμα υγείας προσκλήθηκε ο κ. Καφανέλης Πέτρος, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά , να μιλήσει για τα θέματα που μας απασχολούν στο χώρο του φαρμάκου.
Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας 15&16/3/2019


Στο πρώτο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας παραβρέθηκε και μίλησε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού μας κ. Καφανέλης Πέτρος
Παρουσίαση Aberon 11/4/2019


Στο σημερινό περιβάλλον διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αποθήκη αποτελεί ένα κρίκο με απαιτήσεις πολύ περισσότερες από εκείνες ενός αποθηκευτικού χώρου. Η επιτυχία μιας εταιρείας, βασίζεται σήμερα κατά ένα μεγάλο μέρος στην έγκαιρη και χωρίς λάθη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών, απαίτηση που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από τις εταιρείες που στηρίζονται σε συμβατικά συστήματα διαχείρισης αποθηκών και σε χειρόγραφες διαδικασίες.

Για τον λόγο αυτό η Σ.Ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ.Π.Ε αποφάσισε να προβεί στην εγκατάσταση του Aberon WMS το 2014. Τα πλεονεκτήματα αυτής της κίνησης είναι : Ο εκμηδενισμός λαθών Η ταχύτητα εκτέλεσης μεγάλης παραγγελίας (πριν την εγκατάσταση aberon 2 ώρες / μετά την εγκατάσταση 10 – 15 λεπτά) Η ταυτόχρονη εκτέλεση γρήγορης – μικρής παραγγελίας & μεγάλης παραγγελίας Η αύξηση του τζίρου με τη χρήση aberon Ο εύκολος τρόπος ελέγχου του αποθέματος, σε κάθε ράφι και σε κάθε είδος, από τη Διοίκηση. Για την εγκατάστασή του Aberon WMS αλλά κυρίως για την σωστή και αποτελεσματική του χρήση η “Optimum” ,δημιουργός του Aberon WMS, προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Σ.Ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ.Π.Ε , κ. Καφανέλη Πέτρο να μιλήσει για τον συνεταιρισμό μας με θέμα “ Χτίζοντας γερά θεμέλια στον κόσμο της τεχνολογίας: Πρωτοπόρες εφαρμογές Aberon “.
Επιστημονική εκδήλωση - Σ.ο.Φ.ΛΑ – ControlBios 17/10/2019


Στο πλαίσιο Εκπαίδευσης των Φαρμακοποιών του Σ.ο.Φ.ΛΑ, διοργανώθηκε επιστημονική εκδήλωση σε συνεργασία με την ControlBios, στις 17/10/2019 στο Imperial Hotel.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Σακχαρώδης διαβήτης: από το Α έως το Ω» με κεντρικό ομιλητή τον έγκριτο Παθολόγο-Διαβητολόγο-Ηπατολόγο Κο Παπαντωνίου Στέφανο, Διευθυντή στην Α’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.
Γενική Συνέλευση 2017


Στις 08 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας, Σ.ο.Φ.ΛΑ. ΣΥΝ.ΠΕ., με μεγάλη συμμετοχή των μελών, στο ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL. Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας είναι τα ακόλουθα. Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν:

 • Καφανέλης Πέτρος, Πρόεδρος Δ.Σ.
 • Δασταμάνης Δημήτριος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
 • Μητσογιάννη Δήμητρα, Γραμματέας Δ.Σ.
 • Σιούλας Ιωάννης, Ταμίας Δ.Σ.
 • Τάσιος Αχιλλέας, Μέλος Δ.Σ.
Για το Εποπτικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν:
 • Σταυράκης Πέτρος, Προϊστάμενος Ε.Σ.
 • Πατσαλιά Παρασκευή, Αναπληρώτρια Προϊστάμενος Ε.Σ.
 • Τσιμπιρίδης Μιχαήλ, Μέλος Ε.Σ.
Επίσκεψη Erasmus+ από Πολωνία 9/10/2019 και 29/10/2019


Μέσω του προγράμματος Erasmus+, είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτούν και να ξεναγήσουμε στον Συνεταιρισμό μας δύο τμήματα παιδιών από τεχνικά σχολεία της Πολωνίας με ειδικότητα στα Logistics. Το ένα σχολείο είναι από την πόλη Pabianice και το άλλο από την Κρακοβία (Kraków).

Κατά την επίσκεψή τους, πέρασαν από όλα τα τμήματα της επιχείρησης και παρακολούθησαν βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραλαβής, ετοιμασίας και αποστολής των φαρμάκων. Για να κατανοήσουν πλήρως τη λειτουργία του Συνεταιρισμού αλλά και τη σημασία της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας στις σύγχρονες επιχειρήσεις, τους δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν στην πράξη το Aberon για την ετοιμασία παραγγελιών.
Άρθρο του κ. Καφανέλη Πέτρου στο περιοδικό “Supply Chain & Logistics” 11/2019

Επιστημονική εκδήλωση - Σ.ο.Φ.ΛΑ – Glaxo Smith Kline 30/01/2020


Στο πλαίσιο Εκπαίδευσης των Φαρμακοποιών του Σ.ο.Φ.ΛΑ, διοργανώθηκε επιστημονική εκδήλωση σε συνεργασία με την Glaxo Smith Kline, στις 30/01/2020 στο bar-restaurant Φρούριο.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Βασικές γνώσεις για τα εμβόλια και ο εμβολιασμός στο φαρμακείο» και εισηγήτρια ήταν η κα Γκαλάπη Φωτεινή, Ειδική Παθολόγος και Medical Advisor του τμήματος εμβολίων της Glaxo Smith Kline.
Γενική Συνέλευση 2018


Ανοιχτό Δ.Σ πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης 21/06/2018 ο Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός ΣΟΦΛΑ. Στο Δ.Σ παραβρέθηκε και μίλησε ο κ. Πάνος Καπώνης, Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών Ελλάδος. Ειδικότερα κ. Καπώνης τόνισε την ανάγκη της εξέλιξης των φαρμακευτικών συνεταιρισμών την νέα εποχή με την παράλληλη διαμόρφωση ενός συνεταιριστικού νόμου που σήμερα δεν υπάρχει. Όπως τόνισε ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας με τους συνεταιρισμούς οι φαρμακοποιοί πρόσφεραν καλύτερες τιμές και υπηρεσίες στο ασθενή. «Τώρα χρειάζεται εκσυγχρονισμός των συνεταιρισμών και συμπράξεις. Από την άλλη υπάρχει ανάγκη να πάμε σε συσπείρωση των φαρμακοποιών στους συνεταιρισμούς»σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα παρότρυνε του συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας να συμπράξουν κάνοντας έναν ενιαίο πολύ μεγάλο συνεταιρισμό που θα είναι ίσως ο τρίτος μεγαλύτερος της χώρας. Ο Πρόεδρος του ΣΟΦΛΑ κ. Πέτρος Καφανέλης αναφέρθηκε και αυτός στις συμπράξεις που πρέπει να κάνουν οι συνεταιρισμοί της Θεσσαλίας κάτι που και ο ίδιος προσπαθεί να τρέξει εδώ και καιρό. Μάλιστα αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση με φαρμακευτικούς συλλόγους από τη υπόλοιπη Θεσσαλία και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Δωρεά στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας


Στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες, Υποστηρίζουμε την πόλη μας!
Σε αυτό το πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης ο Σ.ο.Φ.ΛΑ και το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού βοήθησε, σε ένα βαθμό, να χτιστεί αυτό το "Αφιλόξενο τείχος για τον πιθανό εισβολέα" στο γηροκομείο Λάρισας.

διαβάστε το ΕΔΩ

O Σ.ο.Φ.ΛΑ τίμησε τα παλαιότερα Μέλη-Φαρμακοποιούς

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λάρισας, Σ.ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ.Π.Ε., τίμησε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, παλαιότερα μέλη – φαρμακοποιούς που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια, για τη συνεισφορά τους και την υποστήριξη που δείχνουν εμπράκτως, ακόμη και τώρα, στον Συνεταιρισμό.

Μέσα σε κλίμα φιλικό, αναφέρθηκαν σε θέματα που άπτονται της σημερινής κατάστασης και λειτουργίας του Συνεταιρισμού και των φαρμακείων, σε περασμένα γεγονότα και όλοι μαζί έδωσαν υπόσχεση ανανέωσης των συναντήσεών τους.

sofla.png

Διεύθυνση: Ρούσβελτ 73, Λάρισα
Τηλέφωνο: 2414-409880
E-mail: info@sofla.gr

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • Instagram Social Icon

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

hs.png
ε1.png
ε3.png
ε2.png
E4.png
E5.png
po.png

Copyright ΣΟΦΛΑ 2016. All rights reserved

© 2019 SOFLA   created by CSA SA